ANWB waarschuwt voor nieuwe brandstof.

Den Haag/Assen – Met de wintersport vakantie voor de deur is het mogelijk dat automobilisten die naar of via Duitsland en Frankrijk rijden problemen ondervinden bij het tanken.

Tankstations in Duitsland stappen rond de jaarwisseling over op de nieuwe brandstof aangeduid als ‘E10’. Euro 95 blijft voorlopig nog wel aan de pomp verkrijgbaar. In Frankrijk is al eerder bij veel tankstations de brandstof Euro 95 vervangen door E10. E10 is een mengsel van 90 procent Euro 95 en 10 procent ethanol.

De ANWB adviseert haar leden om deze brandstof alleen te tanken als de auto daar geschikt voor is. Circa 90% van de auto’s kunnen probleemloos E10 tanken.

De ANWB verwacht dat E10 door een andere samenstelling voor problemen kan zorgen. Er is een kans dat de ethanol uit E10 bepaalde rubber en kunststof afdichtingen, keerringen en pakkingen aantast.

Voor auto’s en motoren die niet op E10 kunnen rijden adviseert de ANWB de premiumbrandstof (bijvoorbeeld SuperPlus 98) te tanken indien Euro95 niet meer aan de pomp verkrijgbaar is. Deze benzine met octaangetal 98 is duurder, maar kan gebruikt worden in voertuigen die normaal op Euro 95 rijden.

Duitsland

De nieuwe brandstof wordt in Duitsland aangeduid met ‘E10’. Euro 95 blijft echter nog beschikbaar aan de pomp. Doordat de Duitse overheid de E10 minder belast verwacht de ANWB dat de brandstof een goedkopere literprijs heeft dan de Euro95. De ANWB raadt autobezitters echter aan deze brandstof alleen te tanken als de auto daarvoor geschikt is.

Frankrijk

In Frankrijk is Euro 95 nauwelijks meer langs de snelweg te verkrijgen. E10 wordt in Frankrijk aangeduid als SP95-E10. Waarbij SP staat voor Sans Plomb (ongelood), 95 voor octaangetal 95 en E10 voor een bijmenging van 10% bio-ethanol. Als de auto niet geschikt is voor deze brandstof raadt de ANWB autobezitters aan de duurdere premiumbrandstof te tanken om schade aan uw auto te voorkomen.

CHECK HIER!! of het E10 brandstof geschikt is voor uw auto.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen.

Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner.

Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland.

Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website.

Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *