Brandweer wedstrijden in Vledder!!

Drenthe – Op zaterdag 14 mei vond in het Drentse Vledder de provinciale brandweerwedstrijden plaats. Tien korpsen uit Drenthe, Groningen en Overijssel streden om de prijzen.

De brandweer werd gealarmeerd voor een ongevalsmelding op het lellieteeltbedrijf aan de Middenweg in Vledder. De melding was vrij onduidelijk en de alarmcentrale kreeg geen contact meer met het bedrijf. Aanrijdende zag de brandweer een verkeersongeval waarbij een auto tegen een boom was geknald. Eén persoon is hierbij gewond geraakt.  Gelukkig was er een hulpverlener aanwezig die in afwachting van de ambulance bij het slachtoffer kon blijven.

Bij aankomst bij het bedrijf werd de brandweer opgewacht door een Poolse medewerker. Hij kon je informatie geven over de situatie binnen, echter gebeurde dit in het Duits of Engels. Bij de verkenning bleek al gauw dat er geen brand woede, maar dat er een bedrijfsongeval had plaatsgevonden waarbij twee personen waren betrokken. De heftruck bestuurder was lichtgewond en kon snel geholpen worden. Één persoon kwam hierdoor bekneld te zitten onder een kist en was gewond aan zijn been, waarbij hij een stuk hout van de pallet in zijn been had gekregen. Uit een andere kist lekte een schadelijke vloeistof. 

De korpsen die bij de eerste 3 eindigen mogen komen uit op de gewestelijke brandweerwedstrijden op 28 mei in Norg.

Uitslag brandweerwedstrijden in Vledder:

1. Brandweer Rolde 1249 punten

2. Brandweer Bergentheim 1149 punten

3. Brandweer Roden 1102 punten

4. Brandweer Eelde 1093 punten

5. Brandweer Diever 1083 punten

6. Brandweer Peize 1060 punten

7. Brandweer Harkstede 1034 punten

8. Brandweer Veenhuizen 1027 punten

9. Brandweer Dwingeloo 915 punten

10. Brandweer Smilde 1042 punten (Slachtoffer niet gered)

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *