Wederom een forse brand gemeld in Gasteren (Fotoupdate 09.00 uur)

Gasteren – De brandweer van Annen werd voor de tweede keer deze avond gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Westeinde in Gasteren. Na een minuut werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook de omliggende korpsen van Assen en Rolde werden gealarmeerd.

De brand is uitgebroken in een schuur vol hooi, naast de schuur bevond zich een rietgedekte woning. Deze werd door de brandweer nat gehouden en is bespaard gebleven. De brand was door de grootschalige brandweerinzet snel onder controle, de brandweer is nog wel enige tijd bezig geweest met nablussen. Het korps van Gieten werd ook gealarmeerd om ademlucht te leveren. Een onderzoeksteam van de politie was aanwezig voor sporen. Brandstichting is wederom niet uitgesloten. De politie heeft in de directe omgeving gezocht naar verdachte personen. Hierbij werd er wederom gebruik gemaakt met speurhonden en een warmtebeeldcamera van de brandweer. De vermoedens bestaan dat er een pyromaan actief is in het Drentse dorp. Eerder deze avond vond er al een brand plaats in een afgelegen vakantiewoning. De schrik bij de omwonenden zit er goed in.

Foto’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *