Uitslaande brand verwoest boerenschuur in Alteveer(Gr.)

Alteveer – Een schuur bij een boerderij aan de Alteveersterweg tussen het Groningse Alteveer en Stadskanaal is maandagmiddag afgebrand.

De brandweer kreeg omstreeks 16.30 uur de melding van de brand en rukte uit met groot materieel, omdat er meerdere schuren in de nabijheid staan. Bij aankomst van de spuitgasten stond de schuur volledig in brand. De aandacht ging dan ook uit naar het nathouden van omliggende schuren. In de schuur lag landbouwgereedschap.
Ook stonden er enkele gasflessen in de schuur wat gevaar opleverde voor de omgeving. De gasflessen konden tijdig uit het pand worden gehaald wat het gevaar aanzienlijk verminderde. Bij de brand is niemand gewond geraakt en volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen. Ook waren er geen dieren in het pand aanwezig. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De boeren waren aangeslagen en konden niets anders doen dan kijken hoe hun schuur tot de grond toe afbrandde.
Tekst: 112groningen.nl
Foto’s P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *