Brandweer Assen oefent in hulpverlening

Assen- Woensdag is de vaste oefenavond van de Asser brandweer. Ditmaal werd er geoefend in hulpverlening. Twee ploegen namen op de oefenlocatie de redgereedschappen ter hand om diverse auto’s te ontleden.

De eerste ploeg had de taak om een auto die op de kop lag te stabiliseren. De auto lag echter bovenop een vangrail. De tweede ploeg kon op twee auto’s het diverse redmateriaal proberen. Hier werden de deuren verwijderd, de B-stijl verwijdert en het dak omhoog gedrukt.

Terwijl men druk aan het oefenen was werd men gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij het RIBW. In rap tempo werd de hele auto weer ingepakt. Toen men wou vertrekken naar de alarmering werd deze weer ingetrokken door de meldkamer. Hierop werd de oefening door de ploegen nog nabesproken om vervolgens weer terug te keren naar de kazerne.

Foto’s P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *