Schoorsteenbrand tijdig bedwongen in Tynaarlo

Tynaarlo- Zaterdagavond om 21.29 uur werd de brandweer van Vries gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Steenakkers in Tynaarlo. Ook de hoogwerker van Groningen werd ter assistentie gevraagd.

Bij aankomst van de brandweer werd er gelijk begonnen met het leeghalen van de kachel en werden de voorbereidingen getroffen voor de komst van de hoogwerker. Ook de bovenverdieping van de woning werd alvast visueel door de brandweer gecontroleerd.

Terwijl de hoogwerker in positie werd gebracht kwam men tot de conclusie dat er rook vrijkwam uit het dak. In allerijl werden de beide hogedrukslangen in gereedheid gebracht en ook de hoogwerker ging snel omhoog. De schoorsteenbrand had zich reeds in de dakisolatie uitgebreid. Door snel optreden van de brandweer kon echter een uitslaande brand voorkomen worden. De brandweer verwijderde een deel van de isolatie en de hoogwerker veegde de schoorsteen. Voor de bewoners van de twee onder een kap woning is de stichting Salvage ingezet.

Nadat de brand uit was keerde de brandweer weer retour naar de kazerne.

Foto’s P.Koene  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *