Forse gaslekkage nabij bassisschool in Norg

Norg- Woensdagmorgen om 10:30 uur werden de brandweerposten van Norg en Roden gealarmeerd voor een aardgaslekkage nabij OBS De Hekakker aan de Schoolstraat 3 in Norg. De brandweer van Norg was snel met twee voertuigen ter plaatse, waardoor de Roder brandweer niet in actie hoefde komen. In de Schoolstraat trof men een kapot getrokken gasleiding aan, wat was ontstaan tijdens werkzaamheden aan een riool. Het gas kwam in behoorlijke concentratie door diverse zinkputten omhoog, wat voor de brandweer/politie reden was om de gehele school te ontruimen. De 250 leerlingen en leerkrachten werden opgevangen in ontmoetingscentrum De Brinkhof, even verderop. De brandweer heeft de omgeving veilig gesteld, waarna Enexis rond de middag het lek heeft gedicht. Er raakte niemand gewond.
 
 Foto’s: Erika Poelman © Brandweer Norg & M.Druppers © 112eelde.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *