Zeer grote brand in Drachten( Video Update 21.15 uur)

Drachten- Zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur is er een brand uitgebroken in een leegstaand gebouw aan de Splitting en de Zuiderdwarsvaart in Drachten. Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar grote brand, waardoor naast de blusgroepen van Drachten ook het korps van Beetsterzwaag werd gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer bleek het oude shell tankstation in brand te staan.

Voor de brandweer was het snel duidelijk dat het gebouw als verloren kon worden beschouwd. In verband met de hevige rookontwikkeling werden omwonenden gevraagd hun deuren en ramen gesloten te houden. Even na 14.30 uur werd er opgeschaald naar Grip 2 waardoor ook de brandweer van Burgum ter plaatse kwam. De brandweer heeft besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden. De politie gaat uit van brandstichting, waarbij de Forensiche Recherche onderzoek zou doen.

Veel omwonende en inwoners van Drachten kwamen kijken bij de brand.

Foto’s: R.Koene & E.Faber © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Gealarmeerde hulpdiensten:

14.19 uur: Brandweer Drachten (Blusgroep) 4

14.20 uur: Brandweer Drachten (Middelbrand Blusgroepen 2 en 3)

14.27 uur: Brandweer Drachten (Blusgroep 1) Brandweer Beetsterzwaag (Grote Brand)

14.32 uur: OVD-G gealarmeerd voor Grip 2

14.44 uur: Brandweer Burgum (groot water transport)

14.50 uur: Geneeskundig adviseur gevaarlijke stoffen

15.20 uur: Brandweer Heerenveen (Meetploeg)

17.00 uur: Brandweer Grou (SO/HRU Slangopruim unit)

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *