Drie mannen aangehouden voor poging diefstal met geweld

Assen – De politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige jongeman uit Drachten, een 19-jarige man uit Assen en een 20-jarige man uit Drachten aangehouden. Het drietal hield zich verdacht op in een winkel aan de Oudestraat. Toen een werknemer een lege schoenendoos vond sprak hij het drietal hierop aan.

De medewerker zag nog net dan één van hen de schoenen weggooide de winkel in. Toen hij hen aansprak werd het drietal boos en bedreigden de medewerker met de dood en dreigden hem te slaan met een riem. Hierop werd de politie gealarmeerd. Aanrijdende agenten zagen het drietal vervolgens rennen over de Nieuw Huizen. Twee daarvan werden aangehouden op de Singelpassage. Een behulpzame burger leende zijn fiets aan één van de agenten waardoor de derde verdachte op de Oosterhoutstraat kon worden aangehouden. Het drietal is ingesloten in afwachting van het onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *