Evenement Project X niet welkom in Haren.

Haren – De burgemeester Bats van de gemeente Haren heeft donderdagavond om 20.00 uur een persconferentie gegeven in het ‘t Clockhuys aan de Brinkhorst te Haren. Hierin gaf hij aan een gesprek te hebben gehad met de buurtbewoners in verband met de commotie omtrent het aangekondigde Facebook evenement “Project X Haren”. Alle berichtgevingen op Facebook, Twitter, Youtube en overige promotie activiteiten hebben een grote impact op het gezin en de bewoners van de Stationsweg in Haren. De vader van Merthe benadrukte vandaag nog voor diverse media om niet af te reizen naar het Groningse Haren.

 

De burgemeester van de gemeente Haren gaf aan een noodverordering in te stellen en geen vergunningen te verlenen voor het feest in Haren, aangezien de algemene veiligheid niet gegarandeerd kan worden. De gemeente heeft in overleg met de politie besloten vrijdagavond de Stationsweg af te sluiten en een alcoholverbod in te stellen op het station in Haren. De bezoekersstroom zal morgenavond door de politie naar een andere locatie begeleid worden. Afhankelijk van de situatie zou de politie de maatregelen aanscherpen. Volgens Facebook zouden zo’n 25.000 bezoekers naar Haren afreizen, of dit ook daadwerkelijk gebeurt is nog niet duidelijk.

De dan 16 jarige Merthe zou volgens berichten uit veiligheid niet thuis aanwezig zijn, en de avond elders anders doorbrengen.

Compact Media gaat bij ontwikkelingen verslaglegging doen van de activiteiten.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *