Vrouw aangereden op rijbaan van de A28 nabij Spier‏ (VIDEO)

SPIER – Maandagavond is een nog onbekende vrouw zeer zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A28 ter hoogte van Spier. De gealarmeerde brandweer van Ruinen en Hoogeveen troffen een ongewone situatie aan. Volgens de melding zou er een ongeval hebben plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Bij aankomst bleek er op de ongeval locatie een vrouw door een vrachtwagen chauffeur te zijn aangereden.

De bestuurster had haar auto onbeschadigd in de berm neergezet, waarna de vrouw met onduidelijke redenen de snelweg is opgegaan. Een naderende vrachtwagen kon haar nog maar net ontwijken, maar een Poolse chauffeur van een tweede vrachtwagen combinatie had dat gelukt echter niet.

De chauffeurs hebben de vrouw na de aanrijding van de snelweg afgetrokken om te ver komen dat ze niet nogmaals werd aangereden door het overige verkeer. De vrouw zou volgens de chauffeur midden op de rijbaan hebben gelegen. Het gealarmeerde Mobiel Medisch Team van het UMCG heeft de vrouw behandeld, waarna ze zwaargewond werd per ambulance werd afgevoerd naar het UMC in Groningen.

Door de aanrijding en het onderzoek van de Verkeersongevallen Analyse van de politie Drenthe ontstond er tussen Fluitenberg en Spier een file van meer dan 5 kilometer. De VOA heeft het ongeval in kaart gebracht en zijn bevindingen over gedragen aan de KLPD. De Poolse chauffeur is opgevangen en maakt het naar omstandigheden goed.

De personenauto is door berger Kraal uit Hoogeveen afgesleept.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Publicatie: 112 Nederland


P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *