Nederlands Podium tijdens de Rabobank prijs op het NIC Assen (VIDEO)

ASSEN – Twee jonge meiden hebben de geroutineerde elite vrijdagavond het nakijken gegeven tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Drenthe. Stephanie Brugman en Chantal Regter wisten in de slotfase van de Rabobank Prijs, een rubriek met barrage over hindernissen van 1.45 m., voor een verrassing te zorgen. Stephanie Brugman greep de winst met haar 13-jarige hengst Waldo, en verwees de 24-jarige Chantal Regter naar de tweede plek. Leon Thijssen uit Baarlo werd door de jonge meiden terugverwezen naar de derde plaats, terwijl hij toch een aantal richtten uitzicht op de overwinning had in de TT Hall.

Het kan komende zondagmiddag tijdens de Grote Prijs van Drenthe een spannende aangelegenheid worden. De twee jonge meiden uit het hippische wereldje hebben in ieder geval hun visitekaartje afgegeven. Er moet terdege rekening met hen worden gehouden. De toppers zijn tijdens de kwalificatiewedstrijd gewaarschuwd.

Winnares Stephanie Brugman, die tegenwoordig bij haar vriend in Velp op de manege woont, liet een uitstekende generale zien voor zondag. Ze vindt zichzelf dan ook niet kansloos om het hoofdnummer van het concours NIC Assen te winnen. “Het paard heeft het wel in zich om te winnen”, lachte ze na afloop. “Het is een snel dier en kan ook kort wenden, dus ik heb er wel vertrouwen in”, aldus de amazone die door de week ook nog vaak naar Amsterdam reist om haar studie rechten te voltooien.

In een flitsende rit, bijna aan het slot van de barrage met twaalf combinaties, haalde de kleine en tengere sportvrouw alles uit de kast, zonder ontzag te hebben voor de toppers die zich ook voor de barrage wisten te plaatsen. Daaronder Albert Zoer (Echten), de Belg Dirk Demeersman en routinier Wout Jan van der Schans.

Allen hadden het nakijken. Dat hadden ze een rit eerder ook al bij Chantal Regter (West-Zaandijk), die met de snelle Rapide Viando van het Sportpaarden Fonds Nederland een hele scherpe tijd had neergezet, 36.60.

Maar direct na haar dook Stephanie Brugmans er een paar tienden onderdoor, 36.36 en greep in stijl de overwinning.

Derde werd Leon Thijssen met Tyson in 36.99, terwijl de eerste buitenlander Francois Mathy jr uit België vierde werd met Polinska des Isles in 37.18.

Van de twaalf barragedeelnemers bleven er negen foutloos, waaronder Timothy Hendrix (Baarlo) met Very Nice in 37.70 en Albert Zoer met Wollie Bollie in 37.89.


Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *