Grote schade na wateroverlast in flat Assen

Assen- De bewoners van 4 woningen aan de Maria in Campislaan in Assen hebben vanmiddag grote schade aan hun woning gekregen nadat bij werkzaamheden de waterleiding in een van de woningen was geraakt.

De hoofdleiding die diverse woningen in de flat voorziet van water was bij werkzaamheden in de woning op de vierde etage geraakt en lek gesprongen. Hierdoor kwam er een grote hoeveelheid water vrij. Het water lekte door de elektriciteitskasten naar beneden waardoor naast de politie ook de hulp van de brandweer werd gevraagd.

De Asser brandweer kwam dan ook met twee voertuigen ter plaatse. Ook de Waterleiding Maatschappij Drenthe was snel ter plaatse en zorgde ervoor dat de watertoevoer snel werd gestopt.

De woningen onder de lekkage hebben door de grote hoeveelheid water grote schade opgelopen. Stichting Salvage zal namens de verzekering de bewoners bijstaan met de schade. Mogelijk kunnen enkele bewoners vannacht niet thuis verblijven.

Foto’s P.Koene & H.Huizinga © Compact media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.