Rietgedekte woonboerderij in De Wijk gaat in vlammen op. (Foto Update)

DE WIJK – Maandagmorgen tweede paasdag is in het Drentse De Wijk een rietgedekte woonboerderij door brand verloren gegaan. Om 11.45 uur brak er in de woning aan de Schiphorsterweg in De Wijk een schoorsteenbrand uit. De bewoners die op het moment van de brand thuis waren konden zichzelf nog in veiligheid brengen, maar zagen hun rietgedekte woning in vlammen opgaan.

De brandweer van Staphorst kwam ter plaatse en kreeg later assistentie van diverse korpsen uit de omgeving. De brandweer van Beilen werd gevraagd om vanaf het ongeval op de N375 door te rijden. De brandweer van Ruinen die onderweg terug was van de grote brand in Hoogeveen kon ook gelijk doorrijden. Terwijl de korpsen van Beilen en Ruinen de A28 bij De wijk kruisten sloten ook de korpsen van De wijk/Noordwijk en de OVD aan bij de colonne. Ook de hoogwerker van Coevorden werd gealarmeerd maar hoefde niet meer ingezet te worden.

De brandweer is nog wel enige tijd bezig met na blussen.

Foto’s: P.Koene en H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Publicatie’s:

Dagblad van het Noorden

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *