Verdachte bekend moord op Marijke Heijltjes in Oosterwolde.

OOSTERWOLDE – De 33-jarige inwoner van Fochteloo, die verdacht wordt van de moord op mevrouw Heijltjes, heeft een bekennende verklaring afgelegd. De verdachte verklaarde tijdens verhoor bij de politie dat hij mevrouw Heijltjes op 11 september 2012 van het leven heeft beroofd. De 33-jarige man gaf daarbij aan dat hij alleen heeft gehandeld.

Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die eerder in het onderzoek werd aangehouden, wordt niet meer als verdachte gezien. De 33-jarige man werd 10 april 2013 in zijn cel in het huis van bewaring aangehouden. Hij zat al vast omdat hij op vrijdag 29 maart 2013 op heterdaad werd aangehouden nadat hij een winkel aan de Trambaan in Oosterwolde had proberen te overvallen.

Naast de moord op mevrouw Heijltjes wordt hij ook nog verdacht van de overval op Snackbar Plaza in Bakkeveen (gepleegd op 14 september 2012), de overvallen op het tankstation Esso in Oosterwolde (gepleegd op 16 november 2012 en 21 december 2012) en de overval op Scapino in Oosterwolde, gepleegd op 11 januari 2013. De verdachte heeft over deze overvallen eveneens een bekennende verklaring afgelegd.

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *