Vrachtwagens zorgen voor verkeersongeval Oosterwolde.

Oosterwolde – Vrijdagavond om 19:00 uur heeft er op de Provinciale Weg N381 nabij Oosterwolde een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Het korps van Oosterwolde werd  hiervoor gealarmeerd. Twee vrachtwagens waren vanuit de richting van Donkerbroek op weg richting Oosterwolde. Één van de vrachtwagens had een kapotte turbo en werd voort getrokken door een andere collega chauffeur. Te hoogte van Oosterwolde Noord (de drie tolhekken) ging het mis. De combinatie is door een nog onbekende reden in de slip geraakt en 180 graden gedraaid.

De vrachtwagens hebben hierbij een toegemoet komende personenauto vanuit de richting van Appelscha geraakt. De auto is vervolgens tegen een boom aan geklapt en op de weg tot stilstand gekomen. De brandweer van Oosterwolde werd gealarmeerd aangezien enkele inzittende van de personenauto bekneld zaten.

 

Naast de brandweer werd ook de OVD-G en MMT team gealarmeerd. De vier inzittende zijn door de brandweer en ambulance personeel uit hun benarde positie geholpen. Bij het ongeval waren meerdere slachtoffers gewond waaronder kinderen. De vrachtwagen chauffeurs waarvan één uit de provincie Groningen kwamen met de schrik vrij. De weg is afgesloten voor onderzoek van de verkeersongevallen analyse.

Publicatie’s:

Omrop Fryslan

Transport Online

Transport

Politiebericht:

Drie kinderen gewond bij aanrijding

OOSTERWOLDE – De politie heeft vrijdagavond een verkeersongeval op de N381 afgehandeld waarbij drie kinderen gewond raakten. Tussen de verkeerslichten en de Drie Tolhekken reden twee vrachtauto’s met een sleeptang aan elkaar gekoppeld in de richting van Appelscha. Plotseling werd de combinatie onbestuurbaar, mogelijk door een blokkering in het tweede voertuig. De achterste vrachtwagen duwde hierdoor de voorste op de linkerweghelft. Op dat moment botste een personenauto met 5 inzittenden op de voorzijde van de vrachtwagen en kwam vervolgens tegen een boom in de rechterberm tot stilstand. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Een 12-jarig jongetje, een 12-jarig meisje en een 13-jarig meisje, allemaal afkomstig uit Emmen zijn met letsel aan hun arm, hoofd en gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het meisje werd door de brandweer uit de auto gehaald. De andere inzittenden, een 46-jarige man en een 44-jarige vrouw, beide ook uit Emmen, werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht maar hielden geen verwondingen over aan het ongeval. De vrachtwagenchauffeurs, een 28-jarige man uit Nieuw Buinen en een 39-jarige man uit Buinen kwamen met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De provinciale weg is meerdere uren afgesloten geweest en kon rond 21.45 uur weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt