Brandweerwedstrijden Veenhuizen

Veenhuizen-  Zaterdag vonden er in Veenhuizen de gewestelijke brandweerwedstrijden plaats in de klasse TAS-HD. Dit houdt in dat er gespeeld word met een tankautospuit en hoge druk. Voor iedere deelnemende ploeg was hetzelfde scenario opgezet. De melding bestond uit een automatische brandmelding in het huis van bewaring “De rode pannen”. Later werd er ook een handbrandmelding doorgegeven. Ter plaatse stond een van de bewakers de brandweer al op te wachten. Er bleek inderdaad een brand te woeden in het gebouw. 

De technische dienst was in het gebouw aan het werk geweest toen er brand uitbrak in de elektriciteitsvoorziening. Hierbij was een medewerker van de trap gevallen en de tweede medewerker was van schrik de isoleercel ingevlucht. In de luchtruimte zat een gedetineerde te wachten op transport. Daarbuiten wachtte een tweede bewaker. Verder waren er nog twee gedetineerden op cel. De brandweer voerde een binnenaanval uit op zoek naar de beide slachtoffers, hierbij werd men danig gehinderd door de beide gedetineerden. Op verzoek van de bevelvoerder kon het bijstandsteam deze uit de cel verwijderen en op transport zetten. Dit zorgde bij het publiek nogal wat hilariteit.

 Nadat de brand vanaf het dak en van binnen geblust was en ook de laatste gedetineerde eindelijk op transport mocht kon er begonnen met opruimen.

Foto’s: P.Koene en R.Koene © Compact Media

 Na afloop van alle elf wedstrijden vond er in het verenigingsgebouw in Veenhuizen de prijsuitreiking plaats.

1. Zutphen (GLD)

2. Putten 3 (GLD)

3. Neerijnen west (GLD)

4. Zaandam – Kalf (NH)

5. Appingedam (GR)

6. Slootdorp (NH)

7. Vries (DR)

8. Gendringen (GLD)

9. Diever (DR)

10. Eelde (DR)

11. Berdr. brandweer Informatie Beheer Groep ( GR)

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt