Grote ravage bij ongeval in Donkerbroek.

Donkerbroek – Zondagavond heeft er om 17:35 uur op de provinciale weg N381 tussen Oosterwolde en Donkerbroek een ongeval met beknelling plaats gevonden. De brandweer van Oosterwolde werd gealarmeerd voor het ongeval waarbij drie voertuigen bij waren betrokken. Bij aankomst was het een grote ravage van allerlei onderdelen van auto’s verspreid over de weg.  
 
Het ongeval gebeurde vermoeidelijk doordat een zwarte ford focus komende uit de richting van Donkerbroek aan de linkerzijde van de weg reed en frontaal tegen een toegemoet komende auto-ambulance is gebotst. Hierbij kwam de auto half boven een naast gelegen vaart te hangen. De auto ambulance is na de botsing schuin op de weg beland en in contact gekomen met een andere personenvoertuig.

FOTO’S : R.Koene © Compact Media

FILM: Ravage na ongeval te Donkerbroek 


De zwarte auto is doormiddel van een trekker op de weg getrokken waarna de mannelijke bestuurder door de brandweer uit zijn voertuig kon worden bevrijd. Hierbij is het dak en deur van het voertuig verwijderd. De vrouwelijke bijrijder kon door omstanders uit haar auto worden gehaald en behandeld worden door het ambulance personeel. De personen van de twee overige voertuigen zijn ook door het ambulance personeel gecontroleerd maar kwamen gelukkig vrij met de schrik. De trauma helikopter van het UMCG kwam ook ter plaatse om te assisteren bij het mannnelijke slachtoffer. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder is met spoed overgebracht na het UMCG in Groningen. De trauma arts is met de ambulance meegereden voor beademing van de man. De verkeersongeval analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Berger Broekhuizen uit Donkerbroek heeft de voertuigen geborgen.

Politiebericht:

Meerdere voertuigen betrokken bij aanrijding

DONKERBROEK – De politie heeft zondag aan het eind van de middag een verkeersongeval op de N381 afgehandeld. Ter hoogte van een bocht kwam een personenauto bestuurd door een 60-jarige man uit Lippenhuizen, door nog onbekende reden, op de ander weghelft terecht. Daarbij kwam de automobilist in aanrijding met een autoambulance bestuurd door een 51-jarige inwoner van Oranje. De personenauto draaide rond en kwam achterwaarts via de berm in de sloot terecht. De autoambulance schoof door de aanrijding over de weg en raakte daarbij een andere auto, bestuurd door een 25 – jarige man uit Opeinde. Een 19-jarige man die vlak bij de plaats van het ongeluk woont, twijfelde geen moment haalde hij zijn trekker en voorkwam, door het aanbrengen van een kabel, dat het voertuig verder in de sloot gleed. Omstanders en medeweggebruikers verleenden eerste hulp totdat de hulpdiensten en de traumahelikopter ter plaatse waren. De 60-jarige bijrijdster, eveneens uit Lippenhuizen, kon zelf uit de auto komen en werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De 60-jarige bestuurder werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd en is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Groningen. De bestuurders van de autoambulance en de andere geraakte personenauto kwamen met de schrik vrij. De weg was ten tijde van de afhandeling van het ongeval en het onderzoek door Bureau Verkeersongevalsanalyse afgesloten. De weg is door de Provincie Fryslân schoongemaakt en kon om 20.30 uur weer vrij worden gegeven.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt