Traumahelikopter maakt voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde

Eelde – Zondagavond kwam er om 19:22 uur een safety call binnen bij de verkeersleiding van Groningen Airport Eelde (GAE). Hierop werd de aanwezig vliegveld brandweer gealarmeerd. De traumahelikopter die eerder deze avond aanwezig was bij een ernstig ongeval in Donkerbroek.

De traumahelikopter tankte op Eelde en vloog naar Groningen. Tijdens de vlucht moest de helikopter terugkeren om een voorzorgslanding te maken.

Het voorval was namelijk dat bij het ongeval in Donkerbroek de traumahelikopter probeerde te landen in een naast gelegen weiland. Het weiland was net gemaaid waardoor het gras om de helikopter heen vloog waarna de landing werd afgebroken. En de tweede landing op de weg werd ingezet.

Mogelijk is er bij de eerst poging tot landing gras in de ventilatie en motoren gekomen. Na 20 minuten inspectie op de luchthaven, waarbij de crashtender stanby stond, kon de helikopter toch zonder problemen naar het UMCG.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt