Meerdere gewonden bij ongeval op de N381 bij Wijnjewoude

Wijnjewoude- Woensdagmiddag werden de korpsen van Ureterp en Gorredijk gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de N381 nabij Wijnjewoude. Later werd ook de brandweer van Drachten ter assistentie geroepen. Bij dit ongeval bleek een Peugeot frontaal op een vrachtwagen te zijn gereden. Een achteropkomende Mazda kon het ongeval niet ontwijken en heeft de vrachtwagen achterop geraakt.

De vrachtwagenchauffeur is overgebracht naar het MCL in Leeuwarden evenals de bestuurder van de Mazda. De bestuurster van de Peugeot is met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Het MMT dat werd ingevlogen heeft het ambulancepersoneel bijgestaan met het bevrijden van de slachtoffers.

Op dit moment is de weg nog afgesloten voor al het verkeer in verband met sporenonderzoek van de Verkeers ongevallen analyse en de berging van de voertuigen. Gebroeders Kok dragen zorg voor de berging van de gekantelde vrachtwagen.Provincie Fryslan deed de afzettingen en opruimingen van het ongeval op de N381. Deze vrachtwagen is van hetzelfde bedrijf dat eerder vandaag betrokken was bij het ongeval in Donderen.

Politiebericht:

WIJNJEWOUDE – De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding met letsel op de Opperhaudmare afgehandeld waarbij drie personen gewond raakten. De vermoedelijke oorzaak van het ongeval was, dat een 58-jarige automobiliste uit Haule, die uit de richting van Drachten kwam, vermoedelijk met haar auto op de linkerweghelft terecht kwam. Op dat moment reed daar een vrachtwagen met een tankoplegger die bestuurd werd door een 23-jarige inwoner van Egwierum. Deze kwam uit de richting van Wijnjewoude. De bestuurder van de vrachtwagen kon de auto van de 58-jarige vrouw niet meer ontwijken waardoor beide voertuigen tegen elkaar botsten. De vrachtwagen kwam door de aanrijding op de linkerweghelft terecht en botste vervolgens op een tweede auto die bestuurd werd door een 43-jarige inwoner van Boijl. De vrachtwagen met tankoplegger die rioolslib had vervoerd die op dat moment leeg was, kwam door de aanrijding in een bermsloot terecht. Beide bestuurders van de personenauto’s raakten door de aanrijding bekneld en gewond. Zij moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Ook de bestuurder van de vrachtwagen raakte door de aanrijding gewond. Alle drie bestuurders zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Drachten, Leeuwarden en Groningen. De weg bleef tot 21.00 uur afgesloten.

Foto:s Remon Koene / Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt