ME in actie na Nederland-Japan.

Hoogeveen – Zaterdagmiddag heeft de politie achtendertig aanhoudingen verricht in Hoogeveen nabij het winkelcentrum De Weide. Direct na de voetbalwedstrijd Nederland – Japan op het WK in Zuid Afrika vormde zich in Hoogeveen een grote groep jeugdige feestverstoorders op straat. 

Zijverstoorden de openbare orde door massaal op straat te lopen, allerlei spullen op straat te gooien, met vuurwerk en met flessen te gooien. Dit leidde eerst tot acht aanhoudingen. Enkele ME-ers zijn ingezet ter ondersteuning van de arrestatie eenheid.

Na de eerste aanhoudingen bleven de hooligans overlast veroorzaken op straat en in en rond het winkelcentrum. De politie heeft toen besloten om de hele groep van vijfentwintig jongeren aan te houden. Met het aanwezige politiepersoneel, bestaand uit agenten in burger en agenten in ME-tenue, is deze groep ingesloten in het winkelcentrum en in zijn geheel aangehouden.

Alle arrestanten zijn overgebracht naar het bureau in Hoogeveen. Daar is gestart met de identificatie en daarna verhoor. Tegen alle verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens verstoring van de openbare orde, strafbaar gesteld in de Algemene Plaatselijke Verordening. Tegen de verdachten van wie is waargenomen dat zij strafbare feiten hebben gepleegd zoals openlijk geweld en vernieling, of het bezit van vuurwerk, zal daarnaast voor die feiten proces-verbaal worden opgemaakt.

Namens de Burgemeester van Hoogeveen zal tevens aan de hooligans een gebiedsverbod worden uitgereikt dat direct ingaat. Dit gebiedsverbod geldt tijdens de speeldagen van het Nederlands elftal voor winkelcentrum De Weide en omgeving en voor het horecagebied in het centrum van Hoogeveen.

Na de laatste aanhoudingen is de rust in de omgeving van het winkelcentrum De Weide weergekeerd.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt