Durban in de ban van Oranje.

Zuid Afrika – Vanaf donderdagmorgen reed het Oranje legioen van Johannesburg naar Durban wat langzaam oranje kleurde. Op de officiele oranjecamping bij Bluff Eco Park ongeveer 10 km buiten het centrum van Durban zat vrijdagavond het feest gehalte er al goed in, met optredens van oa. Annie schilder, Jan Keizer en de Piraten Toppers gingen de feestvierders flink los.

Op zaterdagochtend 09:00 uur ging de oranjegekte van de oranje camping naar het stadion. Onder politiebegeleiding met sirenes en zwaailichten werden de supporters  in de zes bussen onder luid gejuich en getoeter door nieuwsgierige en enthousiaste inwoners welkom geheten.

Op boulevard aangekomen was er een handjevol japanners aanwezig, maar de  gigantische oranje vloed aan mensen was overweldigend. Net als buiten het Durban stadion was de sfeer in het stadion ook zeer goed. Naast de vele Nederlanders waren er ook veel buitenlanders gekleed in het oranje om het team van Bert van Marwijk te steunen.

Ook werd er een spandoek uit Nederland getoont met 16.000 gezichten die niet aanwezig konden zijn in Zuid Afrika. Het spandoek werd bij opkomst van het Nederlands Elftal over 25 bij 50 meter uitgerold over het Nederlandse publiek om het team te supporten.

De sfeer tijdens de wedstrijd bleef er goed en dat werd alleen maar beter na de 1-0 van Wesley Sneijder. Naast het geluid van duizenden toeters werd er ook nog gezongen en kwam de wave ook regelmatig langs.

Na de wedstrijd bedankte het Nederlands Elftal de supporters voor hun steun aan het team. Waarna de suporters terug keerde naar de oranje camping in afwachting van de volgende wedstrijd van Denemarken-Kameroen. Deze wedstrijd eindigde in een 2-0 winst voor Denemarken waardoor de feest vreugde op de camping losging aangezien onze jongens zich hadden geplaatst voor de 8e finales.

Foto’s: © Thamar Bruinsma & Sabine Koene ter plaatse in Durban voor Compact Media.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt