ANWB motorwegenwachten bij 80e TT Assen

Assen- De ANWB Wegenwacht zet speciaal voor de pechhulpverlening aan de bezoekers van de TT Assen, die van donderdag 24 tot zaterdag 26 juni plaatsvindt, extra motorwegenwachten in. Vier Motorwegenwachten, meerdere wegenwachtauto’s en een lepelwagen zullen op de wegen van en naar Assen, op de parkeerplaatsen en op TT-campings rond het circuit pechvogels weer op weg helpen. Er is dit jaar ook gekozen voor de mogelijkheid, op zaterdag, ter plaatse pechmeldingen te registreren met behulp van een ANWB- Wegenwacht verbindingswagen.

Stuntende motorrijders die schade veroorzaken aan bijvoorbeeld hun banden zijn uitgesloten van hulpverlening. Om motorrijders met zoekgeraakte sleutels naar huis te kunnen laten vertrekken beschikt de wegenwacht over adequaat gereedschap om kettingsloten en dergelijke te verwijderen.

De motorwegenwachten rijden op motoren van de merken Honda en Suzuki. Het grote voordeel is de wendbaarheid van de motorwegenwacht in de drukte van rijdende en geparkeerde voertuigen. Daarnaast hebben de motorwegenwachten vel ervaring met het repareren van motorfietsen. Zij werden ook voorgaande jaren bij de hulpverlening tijdens de TT week in en rond Assen ingezet. De motorwegenwacht wordt vooral ingezet in het centrum van grote steden, tijdens drukke zomerdagen richting de stranden en bij grote evenementen.

Veel voorkomende motorpechgevallen zijn:

Startproblemen/ lege accu

Lekke band

Electronicaproblemen

Sleutelproblemen

De ANWB Wegenwacht slaagt erin om in 9 van de 10 gevallen het voertuig weer rijdend te krijgen. De ANWB Wegenwacht is goed voor 1,3 miljoen pechhulpverleningen per jaar.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt