Camera toezicht tijdens TT Festival.

Assen – De gemeente Assen gaat tijdens het TT-festival een proef houden met mobiel cameratoezicht. Op de donderdag en vrijdag van het TT-festival wordt een mobiele camera geplaatst bij het Koopmansplein.

De opstelling van de mobiele camera stelt de politie in staat om de veiligheid van het publiek in de gaten te houden en eventueel actie te ondernemen. Indien noodzakelijk kan de politie daarnaast gebruik maken van de camerabeelden voor opsporingsdoeleinden.

De mobiele camera wordt beschikbaar gesteld door de Hulpverleningsdienst Drenthe. Die gebruikt de camera sinds kort voor crisismanagement. Kortstondig en/of mobiel cameragebruik is volgens de wet ondermeer mogelijk bij (grootschalige) evenementen. Ook worden bezoekers van het evenement uit de lucht door politie in de gaten gehouden.

Foto’s: Remon Koene © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt