Natuurbrand te Roden.

 Roden – Even na 13:00 uur werd het brandweerkorps van Roden gealarmeerd voor een natuurbrand bij de Norgerweg te Roden. Ter plaatse bleek het natuurgebied Mensinge Moltmakersstuk van Staatsbosbeheer in brand te staan.
De brandweer ging het vuur te lijf met vuurzwepen. Het was voor de brandweer zeer moeilijk om de brand onder controle te krijgen, aangezien de grond zeer droog was en er geen water in de omgeving voorhanden was. Ook kwam er een auto van Roden vast te zitten in een greppel. Deze werd door een trekker van de gemeente Noordenveld eruit getrokken.
Hierdoor werd er middelbrand gegeven en werd het korps van Peize gealarmeerd. De brand was nadat er meer water voorhanden was snel onder controle. Echter kwam het vuur door de droogte wel steeds weer omhoog. Het natuurgebied wat in brand heeft gestaan is ongeveer honderd bij honderd. De brandweer zal nog we een tijdje bezig zijn met nablussen van smeulende brandhaarden in het gebied.

Op het zelfde moment dat er brand was op de Mensige Moltmakersstuk was er ook een brand aan de achterzijde van het bos. Dit was ongeveer 500 meter van de andere vuurhaard. Deze brand was snel onder controle door de brandweer en een buurtbewoner met een giertank. De Staatsbosbeheer en de politie gaat uit van brandstichting.
 
Foto’s R.Koene © Compact Media/Nieuwsflyer.nl 

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt