Dakbrand bij basisschool in Zuidlaren

Zuidlaren- Even voor 13 uur werd er op De Hilde in Zuidlaren een dakbrand gemeld. Hierop werd het korps van Zuidlaren gealarmeerd, evenals de hoogwerker van brandweer Hoogezand. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig werd er gelijk opgeschaald naar middelbrand. Dit omdat het een basisschool betrof. Hierop werden de korpsen van Annen en Assen gealarmeerd.

Ter plaatse bleek bij dakwerkzaamheden problemen te zijn ontstaan waarna het dak in brand was gevlogen. De kinderen die aanwezig waren in het pand zijn door de onderwijzers naar een grasveldje buiten de school gebracht en daar konden ze dan ook door hun geschrokken ouders opgehaald worden.

De brandweer heeft een deel van het dak verwijderd om beter bij de vuurhaard te komen. De opgeroepen hoogwerker en schuimblusser zijn niet ingezet.

Foto’s  en film P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt