Oranje in de finale!!

Kaapstad – Nederland elftal heeft zich dinsdagavond na 32 jaar geplaatst voor de WK finale in Johannesburg. Na een moeizame wedstrijd tegen Uruguay won oranje uiteindelijk met 2-3. In de 18e minuut scoorde van Bronckhorst met een afstand schot van ongeveer 30 meter in de kruising van het doel.

Na gevaarlijk spel van Uruguaan Cáceres die met een omhaal Demy de Zeeuw vol in zijn gezicht schopte, verloor oranje de grip op de wedstrijd. Na een paar gevaarlijke terug speel ballen was het wachten op de goal van Uruguay. Net voor de rust kwam dat doelpunt tot stand. Forlan scoorde van afstand en verraste zo Stekelenburg.

De Zeeuw bleef na de rust in de kleedkamers waardoor van de Vaart zijn plek in nam. In de 70e minuut kwam Nederland weer op voorsprong nadat Sneijder enkele spelers had omspeeld en in de verre hoek scoorde. Hiermee is Sneijder mede topscorer van het toernooi met vijf doelpunten op zijn naam.

In de 73e minuut was het wederom raak. Arjen Robben kopte na een voorzet van Kuijt de derde van oranje binnen. Het werd echter nog spannend in de slotfase aangezien Uruguay in de blessuretijd de 2-3 maakte en de scheids onnodig lang liet doorspelen. Echter na het fluit signaal was de feestvreugde enorm bij oranje behalve bij de Uruguanen die het verlies niet konden accepteren en de confrontatie aan ging met het Nederlands Elftal.

De blessure van De Zeeuw na één van de vele omhoog gestoken benen van de Uruguanen valt gelukkig mee. Volgens geruchten dachten ze aan een kaakbreuk. Dit was na onderzoek in het ziekenhuis niet het geval. Wel waren enkele tanden naar achteren geschopt. De tegenstander komt uit de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland. 

Foto: S.Koene © Compact Media vanuit Kaapstad

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt