Bos en Heide brand in Smilde

Smilde – Donderdagmorgen om 10:25 uur zag een toevallige voorbijganger rookwolken aan de rand van het bos. De man heeft geprobeerd om met een tak het vuur uit te slaan maar door de enorme droogte greep het vuur snel om zich heen.

Waarop de brandweer van Smilde en Assen werd gealarmeerd voor een natuurbrand aan de Suermondsweg te Smilde. De brandweer die snel ter plaatse was ging vanaf de Suermondsweg met een hoge drukstraal en vuurzwepen 100 meter het bos in. Hier zagen ze een vuur van ongeveer 50 bij 50 meter wat naast heide ook de bomen in ging.

In samenwerking met de politie was het vuur snel onder controle en bleef de brand beperkt. Wel kwam het vuur nog meerdere keren op. De brandweer van Assen verzorgde het watertransport. De brandweer van Smilde heeft nog een tijd nageblust en het gebied rond het vuurhaard goed nat gemaakt.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt