De bewaarders slaan alarm!!

Veenhuizen – De maat is vol voor de bewaarders van het gevangeniswezen. Door de bezuinigingen die worden doorgevoerd door de overheid, nemen de problemen in de gevangenissen toe.

Binnen Justitie is er door de bezuinigingen een vacature stop opgelegd. Terwijl er binnen de gevangenissen al een te kort aan personeel is. Dit besluit zorgt voor extra druk bij de bewaarders.

Zo worden de opleidingen en trainingen van medewerkers geschrapt terwijl er wel van hun wordt verwacht dat ze vele overuren maken.

Ook het verlof van bewaarders gaan niet door of worden soms ingetrokken. Al deze punten zorgen voor veel onrust bij de bewaarders. Het ziekteverzuim neemt sterk toe net als de agressie binnen de muren van de gevangenis. Zo groeit de agressie tussen de gedetineerden zelf, maar ook naar het personeel van de gevangenis. Ook in de werkrelatie van de bewaarders onderling is het niet altijd koek en ei.

De veiligheid van het personeel is zeer zorgwekkend door de smokkel en gebruik van drugs en wapens. Is er een toename van incidenten. Ook hebben de bewaarders geen tijd voor grondige cel inspecties dit allemaal door een te kort aan personeel. Niet alleen de veiligheid van het personeel is zorgwekkend ook de zorg van de gedetineerden is niet zoals het hoort. Voor de bewaarder is er ook geen tijd om sociale aandacht te geven aan gedetineerden. Dit lijdt wederom toch extra agressie maar ook een toename aan zelfmoorden.

Een deel van het personeel binnen de gevangenissen is ingehuurd van externe beveiligingsbedrijven met soms een opleiding van een paar dagen. Deze medewerkers zijn vaak niet in staat om het werk te kunnen doen. Dit kost de overheid veel geld in de tijd van de bezuinigingen.

De centrale ondernemingsraad (COR) van het gevangeniswezen heeft een ernstige brief geschreven aan de top van justitie. De SP wil een debat om kamervragen te stellen over de kwestie.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt