Brandweer Appelscha koelt kippenschuur

Appelscha- Vrijdagmiddag omstreeks 15:21 uur werd de brandweer van Appelscha onder prio 2 gealarmeerd voor een kleine inzet in Terwischa. Het bleek hierbij te gaan om het koelen van meerdere kippenschuren. Door de enorme warmte van vandaag bleek de temperatuur in de schuur tot een dusdanige waarde te hebben bereikt dat voor het leven van de kippen werd gevreesd. De temperaturen in de schuren waren opgelopen boven de 34 graden.

De brandweer van Appelscha werd hierop gevraagd om te helpen met het koelen van de schuur om de temperatuur binnen weer wat naar beneden te krijgen. In één van de schuren is er een ventilator neergezet om de warmte naar buiten te blazen. De andere schuren werden middels een waterkanon en diverse lage druk slangen gekoeld. Binnen een half uur was de temperatuur al met 5 graden gedaald.

Foto’s R. Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt