Stormschade in Appelscha

Appelscha- Woensdagavond omstreeks 21:10 uur werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor stormschade aan de Maden in Appelscha. Ter plaatse bleek een gedeelte van het dak van een schuur vol koeien te zijn afgewaaid. Door een krachtige wervelwind die schuin over het dak heeft gewaaid zijn een aantal platen los gewaaid.

Ongeveer zes platen lagen verspreid over het erf, sommige zelfs 150 meter van de schuur af in het akkerland.  Het korps van Oosterwolde heeft de platen op het erf door midden gezaagd. De autoladder van brandweer Drachten werd ook gealarmeerd om assistentie te verlenen bij de platen die nog half aan het dak bevestigd zaten.

De koeien in de schuur hebben geen verwondingen opgelopen, wel waren de dieren na het incident vrij onrustig. Ook enkele hokken met jonge kalfjes werden door de wind meegenomen, deze raakten niet gewond. De stal die 2 jaar geleden is gebouwd heeft aanzienlijke schade opgelopen.

Foto’s Remon Koene ©  Compact Media/ Nieuwsflyer.nl 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt