Vervolging na berichten op Twitter.

De Supersnelrechter  van het parket in Den Haag heeft vandaag een 18-jarige Hagenaar veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

Dit nadat de verdachte op dinsdag 6 juli direct na de halve finale van het WK via twitter meerdere opruiende berichten verspreidde. Hierbij riep hij onder meer “stille agenten moeten aan het gas” en “met z’n allen massaaaal naar het Jonckbloetplein”. Deze uitspraak leidde tot een aanhouding van de man op zondag 11 juli.

Tijdens de rechtszaak benadrukte de officier van justitie de ernst van deze feiten. Het Jonckbloetplein in Den Haag is tijdens het Wereldkampioenschap meerdere malen het toneel geweest van ongeregeldheden. Politie en justitie hebben hierdoor veel agenten en zelfs de Mobiele Eenheid moeten inzetten om de rust terug te brengen in de buurt. Volgens de officier van justitie zijn de mensen die opruien tot geweld tegen de politie de aanstichters van het geweld.

Naast de opruiing, uitte de verdachte op twitter ook beledigingen tegen de politie. Ook bij zijn aanhouding beledigde hij de politie. Het OM had een werkstraf van 120 uur en één maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist en is tevreden met de uitspraak.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt