Uitslaande brand verwoest goederenbank

LEEUWARDEN – In de nacht van maandag op dinsdag brak er brand uit in het pand van de Goederenbank aan de Brandemeer.

In 1e instantie werd om 0:28 de brandweer gealarmeerd voor een prio 3 brandgerucht op de Kei, binnen twee minuten werd er al een prio 1 woningbrand van gemaakt op de Brandemeer. Bij aankomst van de politie en brandweer sloegen de vlammen al uit twee voormalige lokalen. De rookwolk en oranje gloed waren van veraf te zien.

Omdat de brand zich snel uitbreidde werd er uiteindelijk opgeschaald naar grote brand. De hoogwerker van brandweer Leeuwarden is weg voor reparatie, daarom werd de hoogwerker van Dokkum gealarmeerd. Ook de brandweer van Marssum kwam ter plaatse om te helpen met het blussen van de brand.

De vrijwillige brandweer van Leeuwarden bestreed de brand samen met Marssum en de hoogwerker vanaf de voorkant, terwijl de beroepsbrandweer met een tankautospuit vanaf de achterzijde de brand bestreed. Om ook aan de zijkant van het pand te komen werden twee hekken aan weerszijden opengezaagd. Tijdens nabluswerkzaamheden viel een brandweerman van Marssum van de ladder af, na een controle door collega’s bleek hij niks te mankeren.

De brandweer is tot circa 7:00 bezig geweest met het blussen van de brand.

Foto’s met dank aan © 112 Fryslan.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt