Truckstar Festival Pakt goed uit in Jubileum jaar. (Foto’s Intocht)

Assen –  In het weekend van 24 en 25 juli vind er op het TT-circuit in Assen de 3oe editie van het Truckstar Festival plaats. Vandaag was de dag dat de vele vrachtwagens in een konvooi richting Assen reden. In verband met de 30e editie belooft de organisatie een mooier, grootser en feestelijker Festival dan ooit. Zo’n komen er tweeduizend vrachtwagens van diverse transportbedrijven langs te baan te staan.

Naast de “gewone vrachtwagens” komen er een groot aantal showtrucks op de paddock te staan. Deze doen ook mee aan de verkiezing van de mooiste truck van Europa. In diverse categoriën, zoals oldtimers, Amerikanen en special paint strijden de trucks om de prijzen. Waaronder ook zeer mooie buitenlandse modellen uit Europa. 

De vrachtwagens trekken veel bekijks bij de toeschouwers zowel op het terrein als op verschillende snelwegen. De verwachting is dat ongeveer 60.000 bezoekers het grootste truckers festival bezoeken.

De Mooiste truck van Nederland:

De vak jury zal uit de 27 door de lezers gekozen trucks, de mooiste truck van Nederland kiezen. Naast de verkiezing van de mooiste truck van Nederland  en de mooiste special paint truck. Is er ook de onthulling van de omgebouwde extreme Volvo die aardig wat decibellen schijnt te produceren.

Naast de vele bezienswaardigheden worden er ook diverse activiteiten georganiseerd op de baan voor de hoofd tribune. Naast de bekende onderdelen als het caravan racen, het truckracen en decibellen-contest is er ook een menselijke – vrouwelijke – kanonskogel, en de ‘Daring Dantes’ zullen de meest onwaarschijnlijke stunts uithalen. Maar ook coureur Jan Lammers zal een demonstratie geven, evenals het driftteam van Tim Coronel. Veel actie dus!!

Op zaterdagavond treden diverse artiesten op tijdens de Hollandse Avond op het podium op het binnen terrein. Zo zijn er optredens van Jannes, Henk Wijngaard, 3J’S, Rene Schuurmans, Henk Dissel en vele anderen.

Het festival is ook voor minder valide bezoekers te bereiken. De parkeerwachten zullen hun best doen een parkeerplekje zo dicht mogelijk bij de ingangen van het circuit te vinden.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s op het circuit.

  •  
    • Een weekendkaart kost 27 euro.
    • Een zaterdagkaart kost 20 euro.
    • Een zondagkaart kost 17 euro.
    • Een kinderkaartje kost 5 euro (voor kinderen van 5 t/m 12 jaar, geldig het gehele weekend).

 

HOU ONZE WEBSITE IN DE GATEN VOOR DE LAATSTE UPDATE’S!! WIJ VAN COMPACT MEDIA DOEN HET GEHELE WEEKEND VERSLAG VANAF HET TT CIRCUIT.

Foto’s P.Koene en S.L.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt