Akker in brand te Assen.

Assen- Vrijdagmiddag omstreeks 13:53 uur werd de brandweer van Vries onder prio 2 gealarmeerd voor een hooi/stro brand aan het Kleuvenveld in Assen. Enkele minuten later werd er opgeschaald naar prio 1. Waarna gelijk middelbrand gegeven werd. Hierop werd ook de brandweer van Assen gealarmeerd.

Echter nog voor de brandweer ter plaatse was had de agrariër de brand zelf al weten te blussen door gebruik te maken van een trekker met sproeiinstallatie. De brandweer van Assen heeft nog even de akker gecontroleerd en kon daarna weer richtng de kazerne.

Later bleek echter dat de brandweer van Vries onvoldoende bezetting kon krijgen om uit te kunnen rukken.

Helaas is de brandweer van Vries geen uitzondering, vele brandweerkorpsen hebben te maken met een teruglopend aantal vrijwilligers. met name in de landelijk gelegen gebieden. Vele korpsen zoeken daarom dan ook versterking. Wilt u het brandweerkorps in uw woonplaats versterken kijkt u dan eens op de website van het brandweerkorps voor informatie.

Foto’s: © P.Koene Compact Media /Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt