Grote afvalbrand op vuilstortterrein in Groningen

Groningen- Zaterdagmorgen werd de brandweer van Groningen gealarmeerd voor een afvalbrand op de vuilstortplaats van Stainkoeln BV, net buiten de stad Groningen. De brand woedde in een berg sloophout van behoorlijke omvang.

De brandweer is de hele dag in touw geweest om de bult sloophout te blussen en gedeeltelijk uit elkaar te halen. Hierbij werd het bluswater aangevoerd vanuit het Winschoterdiep. De brandweer heeft besloten de bult hout gecontroleerd uit te laten branden. Dit houdt echter in det de brand nog enkele dagen voort zal woeden door de omvang van de bult.

De brand veroorzaakte een behoorlijke rookontwikkeling die door de veranderende windrichting regelmatig over de nabij gelegen A7 trok. Hierbij werd het zicht op de snelweg aanzienlijk verminderd. De Winschoterweg die langs het bedrijf ligt is voor al het verkeer afgesloten.

De brand heeft weinig gevolgen voor de verdere omgeving. dit komt door de samenstelling van de bult. Doordat het ongeverfd hout is komen er geen of nauwelijks schadelijke stoffen vrij. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. Er raakte bij de brand niemand gewond.

Foto’s en tekst: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *