Hennepteelt tussen het mais.

LANGELO/NORG/AMERICA – Tijdens een helikoptervlucht van de politie in het kader van het project gericht op het opsporen van hennepveldjes in percelen maïs, zijn dinsdag in totaal acht hennepveldjes gevonden. Ruim 850 hennepplanten werden gerooid. De politie schat de straatwaarde van de opbrengst bij oogsten op ongeveer € 2,5 miljoen.

Dinsdagmorgen vloog de helikopter van het KLPD bemand met o.a. politiemensen uit Drenthe, over Langelo en omgeving. Daar werden vijf veldjes aangetroffen in percelen maïs aan de Oosterweg, Schaapkampweg, Osbroeksweg en Achterste Weg. Dinsdagmiddag vloog de helikopter opnieuw en werden er nog drie veldjes aangetroffen in percelen maïs aan de Eenerstraat in Norg en de Middendrift in America. Vanuit de helikopter zijn politiemensen naar de veldjes gedirigeerd waarna gemeentepersoneel de planten uit de maïs haalden en ter vernietiging afvoerden. De eigenaars van de percelen maïs zijn of worden door de politie geïnformeerd. Er zijn totaal geen aanwijzingen dat zij bij deze illegale teelt betrokken zijn. Binnenkort worden er meer vluchten uitgevoerd.

Foto: Archief © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *