Deutsches Feuerwehr Museum in Fulda

Fulda (D)-  Dat fotografen zelfs op vakantie niet kunnen stoppen met foto’s maken werd vandaag maar eens duidelijk. Een van de fotografen bracht vandaag een bezoek aan het Duitse brandweermuseum in de stad Fulda. Het museum ligt vlak bij de kazerne van de Beroepsbrandweer Fulda en is een interessant museum om even te bezoeken. Bij aankomst valt een ding op, op het buitenterrein staat een enorme tank. Echter is dit geen gewone tank maar een zogenoemde Löschpanzer. Een uniek blusapparaat wat oorspronkelijk gebouwd was om de oliebranden in de golfoorlog te blussen. Echter is dit exemplaar daar nooit ingezet omdat hij niet tijdig klaar was.

Het museum is niet heel erg groot echter kan men er wel een goed beeld krijgen van de geschiedenis van het Duitse brandweerwezen. Vanaf de eerste handpomp tot aan de nieuwste helm worden tentoongesteld. Ook is er een grote verscheidenheid aan uniformen door de tijd heen en ook van internationale brandweerkorpsen word het uniform tentoongesteld.

De eerste hal laat voornamelijk de geschiedenis van het brandweerwezen zien. Hier staan ook een gedenksteen opgedragen aan alle omgekomen brandweermensen. Tevens staan hier enkele interessante voertuigen uit een ver verleden.

In de tweede hal staan voornamelijk de wat modernere voertuigen. Ook hier zijn enkele oude meldkamers opgebouwd waaraan men kan zien hoe hier vroeger gewerkt werd. Ook enkele oude brandmelders worden hier tentoongesteld evenals een aantal pompen.

Ook is er een derde hal. Echter is deze hal niet vrij te bezoeken. Bij een rondleiding kan men deze hal onder toezicht bekijken. Voor de fotograaf werd echter een uitzondering gemaakt en zo was er toch de mogelijkheid om even binnen te kijken. Hier staan de brandweervoertuigen waar er in de andere 2 hallen geen plaats is. Een rijke verzameljng van brandweervoertuigen uit verschillende decenia. Ook een vliegtuig hangt in deze hal. Hiermee werd in droge tijden gevlogen om bosbranden in een vroeg stadium te ontdekken.

Kijk voor meer info op http://www.dfm-fulda.de/

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl 

Nachtfoto ingang: © Deutsches Feuerwehr Museum Fulda

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt