Schoorsteenbrand in Veenhuizen.

Veenhuizen – Maandagavond om 21:58 uur werd het korps van Veenhuizen en de ladderwagen van Assen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Weverij in Veenhuizen. Ter plaatse werd met behulp van een warmtebeeldcamera daadwerkelijk brand gesignaleerd in het rookkanaal en de bovenste verdieping van de woning.

De kachel in de woonkamer werd leeg gehaald. Het korps van Veenhuizen zette voor de zekerheid een hogedruk straal in om het eventuele vuur te bestrijden. Met assistentie van de ladderwagen van het korps van Assen kon de schoorsteen grondig geveegd worden. Aangezien de warmtebeeldcamera nog steeds warmte waarnam werden enkele dakpannen en isolatie verwijderd om er zeker van te zijn dat het vuur uit was.

Na een uur konden de korpsen terug keren richting de kazerne. Voor de bewoners was het de tweede keer dat er een schoorsteenbrand plaats vond. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Er raakte geen mensen gewond.

Tekst en Foto’s: R.Koene © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt