Aanhoudingen na onderzoek mensenhandel

Drenthe/Friesland – De politie heeft maandag in het kader van een onderzoek naar mensensmokkel en mensenhandel, doorzoekingen verricht in vier woningen in Drenthe en Friesland. Vier verdachten zijn aangehouden.

De verdachten, zijn een 42 jarige man uit Assen bekende van Justitie, een 48 jarige man uit Zwiggelte of Drachten, een 52 jarige man uit Appelscha en een 52 jarige man uit Zwiggelte of Drachten. Ze worden verdacht van mensenhandel, mensensmokkel, witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Een van de verdachten wordt ook verdacht van verkrachting. Ze zijn allen aangehouden.

De aanhoudingen en doorzoekingen zijn gedaan in het kader van een onderzoek naar mensensmokkel en -handel. Alle verdachten zijn actief in de wereld van illegale escortservice. De politie kwam hen op het spoor door informatie die o.a. binnenkwam bij het prostitutieteam van de politie en door klachten van burgers over mogelijke prostitutieactiviteiten bij bepaalde woningen.

 Onder leiding van een Rechter Commissaris zijn maandag vier woningen in Assen, Zwiggelte, Drachten en Appelscha doorzocht. Tijdens de doorzoekingen zijn administratieve bescheiden in beslag genomen. Op het adres in Appelscha werden meerdere (buitenlandse) dames aangetroffen waarvan er één illegaal in Nederland verblijft.

Ook in Zwiggelte en Assen werden twee illegale vreemdelingen aangetroffen. De illegale vreemdelingen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het politieonderzoek wordt nog voortgezet.

Morgen worden de verdachten voorgeleid aan de Rechter Commissaris van de rechtbank in Assen.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt