Rode Kruis: Eenden Rally

Drenthe/Friesland- Zaterdag 11 september vond in de provincies Drenthe en Friesland de allereerste eendenrally plaats. De rally begon zoals het hoort bij de Citroën dealer Bolt in Assen. Hier werden de ruim 80 eendjes verzameld waarna de tourtocht van start ging.

Het beloofde een gevarieerde dag te worden met veel eenden en alle variaties op basis daarvan. De route ging zowel door drenthe als door friesland en passeerde enkele schitterende lokaties in het landschap.

Dankzij de deelname en bijdrages van de deelnemers kon men een aanzienlijk bedrag bijeenbrengen voor het goede doel. Tevens zijn er nog enkele evenementen geweest waarmee het Rode Kruis fondsen heeft geworven. Zo zijn er de afgelopen periode enkele duizenden badeendjes verkocht en is er op 4 september een megabadeendenrace georganiseerd in de Vaart van Assen. De opbrengst van deze activiteiten komt ten goede aan de Drentse Vakantie Week die georganiseerd wordt door het Rode Kruis, District Drenthe.

Onderweg werden er verschillende opdrachten en rijvaardigheidsoefeningen gedaan.  Ook aan de deelnemers werd gedacht. zo was er in Dieverbrug de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken en te genieten van een scheepskoor dat voor de gelegenheid aanwezig was. Daarna werd de tocht afgesloten op het TT-circuit in Assen.  Hier vond de laatste proef plaats, waarna de winnaars van de rally bekend gemaakt werden.

Als afsluiting van de dag kon men een rondje rijden over het TT-Circuit.

Foto’s en Film: P.Koene en H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt