Open dag brandweer Groningen

Groningen- Op zaterdag 18 september 2010 organiseert Brandweer Groningen weer een open dag. De brandweerkazerne aan de Sontweg in Groningen is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Iedereen is 18 september van harte welkom. Maak kennis met de brandweer van Groningen en bekijk onze voertuigen van dichtbij.

Programma van de open dag

Tijdens de open dag kunt u van dichtbij kennis maken met onze voertuigen, ons materiaal en natuurlijk de brandweermannen en –vrouwen van Brandweer Groningen. Een groot deel van het materieel dat bekeken kan worden, staat op de pagina materieel van deze site. Daarnaast is er ook een aantal historische brandweervoertuigen te bezichtigen.

Het volledige programma, dat ook op de dag zelf wordt uitgedeeld, kunt u op de site van de brandweer Groningen alvast bekijken.

Demonstraties

Elk heel uur zijn er demonstraties op het oefenterrein van de brandweerkazerne. Het programma hiervoor is:

  • 11.00 uur: demonstratie bestrijding gasbrand
  • 12.00 uur: demonstratie ongeval gevaarlijke stoffen
  • 13.00 uur: demonstratie verkeersongeval
  • 13.30 – 14.30 uur bezoek van de traumahelikopter van het UMCG 
    (onder voorbehoud, locatie sportveld)
  • 15.00 uur: demonstratie ongeval gevaarlijke stoffen
  • 15.45 uur: overhandiging van cheque aan het goede doel (brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis)

De brandweer doet meer dan blussen en het redden van mens en dier. Daarom zijn bijvoorbeeld ook de afdelingen Preventie, Risicobeheersing en Operationele Voorbereiding, Crisismanagement Groningen en de Regionale Brandweer aanwezig.

Partners aanwezig

Omdat we vaak niet alleen werken, hebben we een aantal van onze partners uitgenodigd tijdens de open dag. Zo zijn er onder andere een boot van de waterpolitie, een voertuig van Rijkswaterstaat, een aantal ambulances, de trauma helikopter van het UMCG en materiaal van de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen). Ook zijn aanwezig de Groninger Reddingsbrigade en het brandweervoertuig van het vliegveld in Eelde.

Tot slot is er vermaak voor jong en oud zoals schminken en een luchtkussen voor kinderen en bovendien een demonstratie met model-brandweerwagens van de Noord Nederlandse Modelbouw Groep.

Tijdens de open dag worden DVD’s van 125 jaar brandweer en t-shirts voor kinderen verkocht voor een goed doel. Dit goede doel is het brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis in Groningen. Ook een deel van de opbrengst van de horeca gaat naar dit goede doel.

Goed om te weten

Parkeren en vervoer

Vanwege het grote aantal bezoekers dat we verwachten tijdens de open dag, is het verzoek aan iedereen om zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer naar de Sontweg te komen. Uw fiets kunt u kwijt in de tijdelijke fietsenstalling schuin voor de kazerne en er is een bushalte aan de Sontweg.

Mensen die met de auto komen, kunnen deze parkeren op het parkeerterrein van Arriva, schuin tegenover de kazerne.

Informatie

Voor bezoekers van de open dag is een flyer beschikbaar met een plattegrond en het programma van de open dag. Deze flyer wordt bij binnenkomst uitgedeeld. Daarnaast is er een informatiestand waar u terecht kunt met al uw vragen.

Tekst en foto’s: Brandweer Groningen ( brandweergroningen.nl)

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt