Opendag Brandweer Groningen goed bezocht.

Groningen – De open dag van brandweer Stad Groningen op zaterdag 18 september was wederom een groot succes. Lange rijen mensen, oud en vooral ook jong trokken langs de vele voertuigen, die op het terrein achter de brandweerkazerne aan de Sontweg opgesteld stonden.

De organisatie schat het aantal bezoekers op ruim 10.000. Ongeveer evenveel als twee jaar geleden. Uiteraard waren de demonstraties de populairste programmaonderdelen.

Zo waren er demonstraties van het bestrijden van een ongeval met gevaarlijke stoffen. Een auto-ongeval en een gasbrand. Ook de traumahelikopter van het UMCG en de crashtender van de luchthaven Eelde waren grote publiekstrekkers. Daarnaast was een groot aantal partners van de brandweer te gast op de open dag, zoals de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen), Rijkswaterstaat, de Brandwonden Stichting en de Regiopolitie Groningen. Ook de grote baan voor de modelbouwauto’s van de Noord Nederlandse Modelbouw Groep trok veel kijkers. Aan het einde van de open dag werd een cheque overhandigd aan het brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis in Groningen.

Gedurende de dag werd op verschillende manier geld ingezameld voor dit goede doel. De totale opbrengst was 1366,44 euro.

Tekst: © 112 nederland

Foto’s: P.Koene © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt