Onderzoek dodelijk verkeersongeval afgerond

Assen/Pesse – De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft het technische onderzoek afgerond naar de oorzaak van het dodelijk ongeval waarbij op zondag 12 september een motorrijder om het leven kwam op de A28 ter hoogte van Pesse.

Uit het onderzoek en verklaringen van getuigen en de andere bij het ongeval betrokken motorrijder is komen vast te staan dat beide motorrijders achter elkaar reden op de linker rijstrook en daarbij sneller reden dan dat daar is toegestaan.

De voorste motorrijder heeft verklaard dat hij zijn snelheid minderde toen hij de snelheidscontrole zag omdat hij op dat moment 135 à 140 kilometer per uur reed. Door die abrupte snelheidsvermindering bracht hij het overig verkeer in gevaar waardoor een verkeersongeval plaats vond met dodelijke afloop. De achterste motorrijder heeft onvoldoende afstand gehouden tot zijn voorganger, de onderlinge afstand bij die snelheid was te klein om adequaat te kunnen handelen.

Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat de achterste motorrijder tijdens die snelheidsvermindering met zijn voorwiel het achterwiel van de voorop rijdende motor heeft geraakt, dat daardoor het voorwiel dwars geslagen is waardoor de motorrijder is komen te vallen met fatale afloop.
De voorop rijdende motorrijder, een 40-jarige man uit Hoogeveen, is als verdachte gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het proces verbaal met daarin alle verklaringen en de uitkomsten van het technisch onderzoek wordt binnenkort aangeboden aan het Openbaar Ministerie.

Foto’s: Archief © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt