Vandaag geflitst ! volgende week in huis.

Leeuwarden – Het Ministerie van Justitie is van plan in samenwerking met het Landelijk Parket en het Centraal Justitieel Incasso Bureau om de procedure traject van verkeersboetes te versnellen.

Met de vervanging van analoge naar digitale flitspalen zou het mogelijk zijn om de verkeersboetes binnen een week bij de overtreder op de deurmat te presenteren. Inmiddels zijn er al ruim 180 digitale flitspalen in Nederland geplaatst. 

Het CJIB blijft ook in de nieuwe situatie een belangrijke rol spelen in de controleren van de verkeersovertredingen en kentekens.

Naast het incasseren van boetes regelt het CJIB ook in samenwerking met BCL de plaatsingen van degene die hun openstaande overtredingen niet kunnen voldoen. Verkeersboetes vallen onder de wet Mulder en Strabis.

Het plan om de procedure van verkeersboetes te versnellen heeft als doel de automobilist bewuster te maken van hun overtreding met als doel dat zei hun rijeigenschappen hierop gaan aanpassen.

Tekst R.Koene © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt