Ajax houdt slechts één punt over na goed duel tegen AC Milaan.

Amsterdam – Dinsdagavond heeft Ajax na een goed duel tegen AC Milaan één punt overgehouden. Meer als 50.000 supporters waren na de Amsterdam Arena toe gekomen om Ajax aan te moedigen in het eerste thuis duel van de Champions League. De goede sfeer in het stadion wierp zijn vruchten af in op de spelers van Ajax.

De fel en goed beginnende voetballers kregen in de eerste twintig minuten meerdere kansen op voorsprong te komen. Ook AC – Milaan in naam van Robinho kreeg een grote kans echter werd die gekeerd door Stekelenburg. Na 23 minuten viel het eerste doelpunt in voordeel van Ajax na een goede actie van Suarez die zijn tegenstander door de benen speelde zodat El Hamdaoui bediend kon worden die fraai uit de draai scoorde. De Arena ontplofte figuurlijk als letterlijk. De Ajax supporters van het “sfeer vak” benadeelde hun club door met vuurwerk te gooien, waardoor het spel enkele minuten stil heeft geleken. De actie werd ook door eigen supporters niet in dank afgenomen.

Net na het doelpunt van Ajax verprutste Robinho die meerdere keren in de wedstrijd ging liggen een enorme kans. Nadat Anita geblesseerd uit viel en Ajax met tien man op het veld stond scoorde Zlatan in een randje buitenspel de 1-1 binnen.

In de tweede helft bleef Ajax aanvallen en ging het spel op en neer. Stekelenburg maakte zich ook in de wedstrijd met AC Milaan onsterfelijk om een inzet van Robinho van de lijn af te houden. Seedorf die in de tweede helft gewisseld werd kreeg een ongehoord applaus van de Ajax supporters. Milaan nam in de Arena genoegen met een gelijkspel. De scheidrechters en lijnrechters zaten er meerdere keren flink naast hun beslissingen. Het project van de FIFA met de twee lijnrechters op de achterlijn is dan ook door vele compleet mislukt. Beide clubs werden benadeeld door twee lijnrechters die op zeer belangrijke momenten in de fout gingen door het voordeel aan de tegenpartij te gunnen.

Foto’s © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt