Opendag Brandweer Veenhuizen goed bezocht.

Veenhuizen – Op zaterdag 2 oktober vond er aan de Oude Gracht in Veenhuizen de Open Dag van Brandweer Veenhuizen plaats. Het korps wat vroeger zijn dienst deed als bedrijfsbrandweer van het Ministerie van Justitie is in 2002 overgenomen als gemeentelijk brandweerkorps. Dit jaar vieren zij hun 150 jarig bestaan.

Tijdens de Open Dag van de brandweer waren diverse demonstraties te zien. Zo gaf de Crashtender van de Luchtmachtbasis Leeuwarden uitleg en een demonstratie over het gebruik van de Crashtender bij brandbestrijding.

 Ook werden diverse slachtoffers uit hun voertuig bevrijd tijdens de hulpverlening demo’s. Hier werd ook aan de bezoekers de werking van een airbag getoond. Naast het bekijken van diverse demostratie’s konden geinteresseerden ook zelf ervaren om met ademlucht op te lopen, een brand te blussen, of te knippen met een knipschaar.

De duikers van het korps  Smilde kwamen ook nog in actie bij een demonstratie van een voertuig te water, waarbij twee slachtoffers werden vermist.

Naast de Crashtender en de brandweervoertuigen van het korps Veenhuizen, waren ook de hulpverleningsvoertuigen van de Ambulance, Politie, VOA en Justitie te bewonderen. Een oude Amerikaanse brandweerauto uit Detroit trok ook veel bekijks van de vele bezoekers die de Open Dag.

Foto’s : R.Koene, P.Koene, H. Huizinga en S.Koene © Compact Media

Door de hoeveelheid foto’s kan het laden wat langer duren!!!


Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt