Met neuswiel buiten de baan

Schiphol Oost • Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 2 oktober 2010 een onderzoek ingesteld naar een landingsincident op de luchthaven van Schiphol.

Een toestel van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij kwam omstreeks 19.30 uur met het neuswiel aan het einde van de landingsbaan 22 ongeveer negen meter buiten de baan tot stilstand. Geen van de passagiers raakten hierbij gewond. Zij zijn met autobussen naar de aankomsthal gebracht.

De piloten hebben een blaastest ondergaan. Deze viel negatief uit. Er was geen alcohol in het spel. De eerste resultaten van het onderzoek van de Luchtvaartpolitie van het KLPD hebben geen strafbare feiten opgeleverd. Het vermoeden bestaat dat door een combinatie van omstandigheden, korte en natte landingsbaan het toestel niet tijdig tot stilstand kon worden gebracht.

Aan boord bevonden zich inclusief de bemanning 172 volwassenen en een baby. Het toestel was afkomstig uit Daleman Turkije.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *