Algemene politie controle op de A28 bij Assen

Assen – De politie heeft vrijdag tussen 13.00 uur en 20.00 uur een grootscheepse controle gehouden op de A28 bij Assen. Motorrijders van de politie hebben diverse voertuigen van de A28 geleid naar de parkeerplaatsen van de tankstations Peelerveld en Zeyerveen voor nadere controle.

Kentekencontrole spoort verdachten op

De kentekens van alle voertuigen die langsreden zijn gecontroleerd op openstaande feiten van de Belastingdienst en de Politie. Twee personen zijn aangehouden voor het afgeven van DNA
materiaal. Twee personen zijn staande gehouden wegens openstaande boetes. Deze
zijn direct betaald. Het gaat om een totaal bedrag van € 374,-. Verder werd een gestolen auto aangetroffen waarbij drie verdachten (een jongen van 23 jaar en twee van 24 jaar oud uit Hoogeveen) zijn aangehouden. In de auto werd een jachtgeweer en patronen aangetroffen. Tevens werd door radarauto’s aan beide zijden van de A28 gecontroleerd op snelheid. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

Rijden onder invloed en andere overtredingen

Er werd één bestuurder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Deze blies 300 ugl. en kreeg een rijverbod van anderhalf uur en een proces-verbaal. Een andere bestuurder werd staande gehouden omdat deze met een snelheid van 190 km/h over de A28 reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.  In totaal zijn van 319 bestuurders blaastesten afgenomen. Bovendien zijn bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen autogordel (7x), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (17x), het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (15 x), verlopen APK (3x), het onverzekerd rijden (1x), het rijden met gladde banden (3x), het rijden met onjuiste verlichting (8x), het niet handsfree bellen tijdens het rijden (1x), onjuist bevestigde losbreekreminrichting (1x), onjuiste verlichting aanhangwagen (1x), rijden zonder (goed leesbare) kentekenplaat (2x).

Resultaten overige diensten

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 18 voertuigen. Vijf voertuigen zijn daadwerkelijk afgevoerd. De beslaglegging had een waarde van € 124.000. Verder werd er voor € 7972,- betaald aan openstaande belastingschulden. De Fiscale Surveillance van de Douane heeft vijf keer het misbruik BPM vastgesteld, twee keer bekeurd voor het eurovignet en 1 keer voor
misbruik van het handelaarskenteken. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft één keer bekeurd voor een ongekeurde tachograafschijf en elf waarschuwingen afgegeven voor de Rijtijdenwet.

Samenwerking

Aan deze controle deden de volgende diensten mee: Regiopolitie Drenthe, Korps Landelijke Politie Diensten, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Algemene Inspectie Dienst en Veilig Verkeer Nederland

Foto en Film: M.Druppers

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt