Opnieuw overval in Groninger binnenstad

Groningen – Dinsdagmorgen om 10:15 werd een juwelier in de Oosterstraat in Groningen overvallen door nog drie onbekende personen. Één van de overvallers bedreigde de twee werknemers met een vuurwapen. Terwijl de andere twee een nog onbekende hoeveelheid sieraden uit de etalage weg namen. Af en toe ging één van hun na buiten om de boel inde gaten te houden.

Het trio ging er in een korte tijd met de buit vandoor. Hierbij bedreigde één overvaller een aantal voorbijgangers in de Oosterstraat met een vuurwapen. Tijdens de overval raakte er niemand gewond. Het drietal reed op één grijze scooter weg in de richting van de Grote Markt.

De politie beschikt over goede videobeelden van het cameratoezicht in de binnenstad. Daarnaast is de politie in het bezit van een video opname die door een getuige met een mobiele telefoon is gemaakt. Hierop is te zien hoe de overvallers de juwelierszaak verlaten en op de scooter wegrijden.

Signalementen

De politie beschikt over de volgende signalementen:

Overvaller 1: man met getinte huidskleur, leeftijd ongeveer 17 jaar oud, tenger en opvallend klein postuur, tussen 1.50 en 1.60 meter lang.

Overvaller 2: man met getinte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud normaal postuur tussen 1.75 en 1.80 meter lang.

Overvaller 3: man met getinte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, opvallend groot en fors postuur, tussen 1.80 en 1.90 meter lang.

Alle drie overvallers droegen donkere kleding en een petje.

De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Toch zoekt de politie mensen die ook getuige zijn geweest van deze overval of op een andere manier weten wie de daders zijn. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto’s en tweede Video: © M.Druppers 112groningen.nl

Eerste video: Onbekend (Youtube).

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *